"Τα Ελληνικά Κρασιά διακρίθηκαν στη Γερμανία"

2013-08-22 09:57

Πέντε κρασιά από μοναδικές ποικιλίες εμφιαλωμένα ποιοτικά ,από την περιοχή της Φλώρινας και της Καστοριάς διακρίθηκαν στους μεγάλους καλοκαιρινούς διαγωνισμούς στην Γερμανία.

(όπου σημαντικές οινοποιίες απο όλο τον κόσμο διαγωνίστηκαν με τα κρασιά τους).

 

.

Πιο αναλυτικά, η Φλωρινιώτισσα οινολόγος Άρτεμις Τουλάκη – Ρούφα συμμετείχε με πέντε κρασιά από τρία διαφορετικά οινοποιεία σε δύο διαφορετικούς διαγωνισμούς, με αποτέλεσμα: 3 χρυσά μετάλλια και 2 ειδικές διακρίσεις από τρία κρασιά του Αμυνταίου και 2 αργυρά μετάλλια από δύο κρασιά της Καστοριάς.

Συγκεκριμένα, στο διαγωνισμό WSAG στη Γερμανία, το Κτήμα Καρανίκα από την Λεβαία Φλώρινας του Χάρτμαν Λώρενς κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια με τον αφρώδη οίνο ΚΑΡΑΝΙΚΑ BRUT και με το λευκό Ασύρτικo TERA LEVEA. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ειδικές κατηγορίες και τα δύο κρασιά βαθμολογήθηκαν με τις υψηλότερες βαθμολογίες από όλα τα κρασιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Στον άλλο μεγάλο διαγωνισμό, Berlin Wine Trophy στο Βερολίνο, το κρασί Μύλος της οινοποιίας Βεγορίτις του Χρήστου Μπόσκου, από τον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, για δεύτερη συνεχή χρονιά κατακτάει το χρυσό μετάλλιο, ενώ το λευκό Άσπρη Πέτρα και το ερυθρό Κόκκινη Πέτρα του Κτήματος Στεργίου από την Καστοριά, σε δύο πολύ δύσκολες κατηγορίες, κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.